Wednesday, February 13, 2013

Going to MMMK .


 Assalamualaikum


Haii haii , rasa lama jhaa tak update blog niyh kan ? HAHA . Busy meyh , tiada masa nak update . BTW , hari ni rasa rajin pulak nak typing niyh kan . Seminggu Najwa cuti . SMKSL lhaa katakan , not like MMMK , Depa sekolah . Hari selasa kemarin Najwa gi buwad suprise at diaorang .

Rancangannyaa , hari ahad tue ajak besties-2 datang rumah . Rinduw depa sngad-sangad . Malangnyaa Dpea tak boleyh datang , Tawukan betapa sedihnyaa saat tue . Tapi keon jew bleyh datang , dia mai jugak sbb ptang japgy dia dh nak balik hostel . dia ada ajak Najwa pi , tapi tak taw lha boleyh kew tak .

Malam tue Najwa punya lhaa fikir-fikir nak p kew tak . Lastly , besok tue ajak ayah p . tapi sayang ayah tak boleyh p bb ayah nak kuar . Then , ajak lhaa abang . YA ALLAH . Nak kejut dia tue dh cukup susah . pkul 10 dh waktu tue . Najwa nak pi waktu depa rehat . mmg risau takowt tak sempat . Kejut punyaa kejut , paksa punya paksa , akhirnyaa bangun jugak abang najwa yang sorang niyh . dalam hati "Fuhhh , lega" . HAHA . Then bersiap apa suma . pi lhaa nan abang .

Sampai jha MMMK , Segan meyh nak pi sorang-sorang . tunggu jha at pondok guart uh sampaiy depa kuaq rehat . First meet Aliya . dia bleyh bwad muka blur + tak perasan Najwa . tngok kali kedua menjerit supaa orang gilaa . buwad malu jhaa . HOHO . then form 4 kuar . Marhamah Rahim pown menjerit ! cemphaa gi . taw lhaa rinduw . elok nak pelok marhamah , My darling FBH datang menjerit "Aku dulu Aku dulu" HAHA . Lawak lhaa kawan-kawan aku niyh . Then yang bwad najwa sedih , depa cakap Anisah tak mai sbb demam . Padahal dia dh ada at Sebelah dh . awww . Geram . pi peluk nies trus . then cubit-cubit pipi Tasnim . Seriouslyy Rinduw depa . Ngee . Depa ajak gi kantin . wanna follow them .

Tunggu punya tunggu at kantin uh , my hubby tak keluar-2 pown . agak kesedihan . Text him ask for out from his class n come to canteen . Then teacher Suhailaa keluar dari kantin . dia tak perasan najwa . najwa un apa lagi . Menjerit lhaa panggil teacher , teacher terkejut , najwa pnggil dia sbb dengar kata dia rinduw at najwa . bngga lhaa . pi lari at dia . salam then dia pelok . awww . best-best .

Then geng Asyraf datang . Pusing-pusing tengok muka Acap terkejut . HAHA . Sumpah lawak weyh ! Tak mai kantin terus . Mlm tue Najwa tnya dia macam mna klow najwa ada at kolah tue .? Dia jwab pi terkam terus lhaa . But ttba bila dia nmpak dia lari . Segan katanyaa . Then bila najwa dah nak pi kelas barulhaa dia datang . then dia senyumm . Bhagia weyh !  Keon mai jumpa aku menjerit marah at aku bb tak gitau dia . Makcik oii . mana ad sapa2 taw yang aku nak mai ! . Najwa baru nak pi suprise at kelas dia , ttba dia dh mai cari . HAHA . Malu cek . dh lhaa dia jerit kuat ! Suma yang ada at kantin uh pakat tengok .

Then pi otw pi kelas uh meet nan kak2 F5 . salam depa suma lu , straight kew kelas 4akaun . depa tak bpa sporting tak best . lepas salam ap suma , terus gi kelas sebelah iaitu kelas 4 ekonomi . my ex class . Syazanaa menjeritt oo . Rinduw dia sesangat . HAHA . pi at sorang2 salam . then Shifa dia tidow . i wanna wakeup her . She wake up but don't see me ? Suma pakat gelak and and , Dia tengok aku , dia menjerit . HOHO . aku sedih + terharu sangat-sangat sbb depa suma pakat rinduw aku .

Pi kacau cg-2 lak . jumpa cg Rohana . salam dia kowt tingkap . then kacau cg Najib dlm Koop . kacau Ust Sobri . Then kna hambat nan cg Hashim . Naik bilik guru kena pulak dgn ust Helmi , sekali nan abg najwa kena . dia ckp Abg pembelot . hoho . *kes sunlay menang lawan nan mmmk* . Then kena perly nan Sir syed . Ni sbb acap leyny pi gtaw at sir . serious malu . dia ckp "mai jumpa boyfren kha?" . haha . pastue masa nak turun dia cakp "Turun pi 4ekonomi nah , jgn pi 5ekonomi" . HAHA . Sir sngad kejam !

balik tue acap gtaw yang sir masok kelas dia then perly dia depan budak kelas dia "Asyraf epy aryny sbb awex dia mai jumpa pakwe dia , depa 2 niyh nak pi bertunang , sbb tue lha najwa pakaiy segak sangat , mcm nak p bertnang" Naseb lhaa Najwa dh pindh . klow tak confirm2 kena sbb couple . HAHA . Tue pown acap yang pi ceritaa . cuba klow dia tak pi cerita . dh confirm2 sir tue xtaw . huh . BTW , Happy sangad hari tue bb leyh jumpa Kawan-kawan yang pernah mnjadi membahagiakan aku dan sahabat-sahabat aku :') .

Takdak apa dh nak ceta . Semoga Dapat Berjumpa Kembali Kawan . Kbhaii